Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Újbuda ismét leteszteli a bölcsődei, óvodai dolgozókat

Újbuda   |   2021, április 14 - 13:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az április 19-ére előírt intézménynyitás előtt a héten egy kerületi magánegészségügyi intézmény felajánlása révén lehetősége van az önkormányzatnak arra, hogy 580 bölcsődei és óvodai dolgozót ingyenesen leteszteljenek a nyitás előtt.

Ez nagy segítség ahhoz, hogy a kerületben élő családok biztonságban tudhassák gyermekeiket az intézményekben, amíg a szülők dolgoznak.
Újbuda Önkormányzata tavaly novemberben is elvégezte a fenntartásában működő óvodák valamennyi dolgozójának szűrését.
A járvány terjedésének megfékezése érdekében a szülők is sokat tehetnek azzal, ha gyakorolják a gyerekekkel a helyes kézmosást, a nyitás előtt játékosan átveszik velük, mire kell vigyázni a csoportban (nem tüsszögünk, köhögünk a másikra, zsebkendő helyes használata stb.). A váltóruhákat érdemes gyakrabban mosni, és a gyerekek által az intézményekbe bevitt játékokat is fontos tisztán tartani. Vigyázzunk egymásra!
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Küzdeni kell a természeti kincsért  

Tavaszi dalcsokorral harangozta be a Hahó Kelenvölgy programsorozatot a Kelenvölgyi Polgárok Körének (KPK) női kórusa. Az ünnepélyes megnyitón László Imre polgármester beszélt a hagyományokról és a hely évszázadok óta híres természeti kincse, a keserűvíz egészségügyi, valamint történelmi fontosságáról.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.