Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Újbuda is részt vett a cseh-magyar partnervárosok találkozóján

Újbuda   |   2018, szeptember 18 - 08:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hoffmann Tamás polgármester hivatalában fogadta Martin Damasek Prága5 önkormányzati képviselőt szeptember 13-án. A találkozón összegezték a két kerület által szervezett programokat, megvitatták a közös munka további lehetőségeit. Ezt követően mindketten részt vettek a Cseh Köztársaság Nagykövetségén megrendezett partnervárosi találkozón.

Martin Damasek lapunknak elmondta, hogy az elmúlt években a két főváros hasonló méretű és lélekszámú kerülete egyaránt profitált a partnerségi viszonyból. Különösen intenzív a két kerület együttműködése a sport és a kultúra területein. A Prágában először megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Tornán jól szerepeltek az újbudai gyerekek; a 11 évesek nyertek korcsoportjukban. Több kiállítás is bizonyítja az elmúlt időszak partnerségi együttműködését és a látogatások is rendszeresek a cseh, valamin a magyar iskolások között. Legközelebb a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium tanulói utaznak a cseh főváros ötödik kerületébe, ahol októberben tartják a IV. Ifjúsági Konferenciát. A jó partneri kapcsolat eredményeként tavasszal egy cseh művész kiállítása látható majd Újbudán.
Martin Damasek örömét fejezte ki, hogy ellátogathatott Újbudára és találkozhatott a polgármesterrel. A prágai önkormányzati képviselő biztos abban, hogy a jövőben további események gazdagítják a két kerület együttműködését.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.