Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. vasárnap, Kornél, Soma

Újbuda is megemlékezik Göncz Árpádról

Újbuda   |   2022, február 10 - 17:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Száz éve ezen a napon született Göncz Árpád József Attila-díjas magyar író, műfordító és politikus, aki 1990 és 2000 között a Magyar Köztársaság elnöke volt.

A centenárium alkalmából számos helyen megemlékeznek az egykori közéleti méltóságról, aki hirdette: “Azokat szolgálom, akiknek szolgálójuk nincsen… Azt a demokráciát, aminek teljes megvalósításával még mindig adósak vagyunk.”
A Göncz 100 programhoz Újbuda is csatlakozott, 2022-ben kiállításokkal, irodalmi és közéleti beszélgetések sorozatával várja az érdeklődőket a kerület, így állítva emléket a demokrácia egyik legnagyobb, emblematikus személyének.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kutyakötelességek kutyásoknak  

Újbudán több ezer kutyatulajdonos van. Kedvenceik érdekében és saját érdekükben is be kell tartani néhány alapszabályt, hogy békében éljenek környezetükkel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.