Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Újbuda gondoskodik a hatósági házi karanténba kerületekről is

Újbuda   |   2020, március 24 - 15:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata azokat sem hagyja magára, akik hatósági házi karanténba kerületek. Ellátásukról a tizennégy napos elkülönítés idején is gondoskodik.

A koronavírus-járvány megfékezése és a további fertőzések elkerülése érdekében tilos elhagyniuk otthonaikat azoknak, akik külföldről érkeznek Magyarországra. Az úgynevezett hatósági házi karantént 14 napra rendelik el a határ átlépésekor azoknál, akik tünetmentesek.

A hatósági házi karanténra kötelezett otthonának bejárati ajtajára ilyenkor köteles egy hatósági feliratot („piros lapot”) kiragasztani, amely arra figyelmeztet, hogy a lakásban olyan ember tartózkodik, aki járványügyi megfigyelés alatt van. Ha megszegi a hatósági házi karantén szabályait, akkor bűncselekményt követ el.
A hatósági házi karanténban élők nem hagyhatják el otthonukat, és vendéget sem fogadhatnak. Újbuda természetesen az ő ellátásukról is gondoskodik. Aki ilyen helyzetbe kerül, kérjük, hívja a ☎️ +36 30 461 4627 ☎️telefonszámot.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.