Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 19. szerda, Gyárfás

Újbuda díjazza a tehetséget

Újbuda   |   2017, december 18 - 13:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tanulmányi versenyek kerületi fordulóin legjobb eredményt elért diákokkal telt meg az önkormányzat nagyterme december 14-én. A helyesírásból, történelemből és angol nyelvből kiemelkedően teljesítő általános iskolásokat Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte, majd Molnár László alpolgármesterrel közösen oklevelekkel, könyvekkel jutalmazta.

A Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny egy nagymúltú, a diákok körében is nagy népszerű tanulmányi megmérettetés. A versenyre, ahol kiválasztották kik jutnak tovább az országos fordulóba, Újbuda valamennyi általános iskolája elküldte legjobbjait. A történelem versenyre közel 100 hetedikes és nyolcadikos nevezett, az angol nyelvi tanulmányi versenyre kétszer ennyien.

Bár az országos versenyekre valamennyi oktatási intézményéből közvetlenül nevezhetnek a 13-14 évesek, Újbuda mégis tartott egy kerületi fordulót, hogy a legmagasabb pontszámot elérő újbudai tehetségeket külön elismeréssel motiválta. A lebonyolítást koordináló Újbudai Pedagógiai Iroda vezetője, Gyurcsó Gyuláné elmondta, az angol nyelvi versenyre jelentkezők mintegy 80 százaléka, a történelem versenyre jelentkezők 40 százaléka ért el kimagasló eredményt, így a kerületi tehetségek jó esélyekkel indulnak országos szinten.
A kiválóan teljesítők közül több mint 100 fiatal és felkészítő tanáruk kapott meghívást az önkormányzat nagytermében rendezett díjátadóra, ahol Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte a diákokat. - Fontos, hogy az iskolákban meglegyen az a versenyszellem, amire az életben is szükségük lesz a fiataloknak -  mondta köszöntőjében a polgármester, kiemelve azt is, hogy jól felkészült pedagógusok segítették a tanulókat. Megköszönte az oktatási intézményeknek, hogy idén is részt vettek a tehetségek felkutatásában és gondozásában. Hozzátette: az önkormányzat a jövőben is támogatja a kerületi tanulmányi versenyek lebonyolítását.

D. B. S.