Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Újabb térfigyelő kamerák figyelik a kerületet

Újbuda   |   2014, május 16 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email
Újabb térfigyelő kamerák kerültek a közbiztonság szempontjából veszélyeztetett városrészekbe. Ezúttal nyolc vandálbiztos térfigyelőt helyeztek el közterületben. Őrmezőn és Albertfalván 2-2, Kamaraerdőn pedig négy kamera állt üzembe; jelenleg 57 kamera figyeli a kerületet. Az új készülékek segítségével azonnal illegális szemétlerakókat fülelt le a hatóság.

Újbuda Önkormányzata nyolc vandálbiztos kamerát telepített a kerület közbiztonság szempontjából veszélyeztetett területeire. Az átadáson Hoffmann Tamás polgármester, Berki Antal rendőrkapitány, és Fűri István az Újbudai Közterület Felügyelet igazgatója is részt vett.

Elsősorban az illegális szemétlerakók környékére, illetve azokra a helyekre kerültek berendezések, ahol az utóbbi időben nőtt a rongálások, autófeltörések és kocsilopások száma. Kamaraerdőn négy, Őrmezőn és Albertfalván 2-2 térfigyelő került ki a közterekre. A beruházás összege nyolc millió forint.

A közterület és a rendőrség diszpécserei folyamatosan figyelik a rendszer működését, és automatikus riasztást is kapnak az esetleges kamerarongálásokról. Az átadón Kocsi István kivitelező elmondta, hogy a kamerák minden olyan esetben jeleznek, amikor nem biztosított a képrögzítés – így például áramszünet esetén, vagy ha letakarják azokat.

HL