Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Újabb nyugállományú katonatisztet köszöntöttek

Újbuda   |   2016, november 10 - 12:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

November 6-án ünnepelte 85. születésnapját Galács Antal nyugállományú alezredes, akit ebből az alkalomból emléklappal és egy ajándékcsomaggal leptek meg Simicskó István honvédelmi miniszter munkatársai.

Antal bácsi és neje 55 éve élnek boldog házasságban. Öt éven belül három gyermekkel ajándékozták meg egymást, akiket féltő szeretettel neveltek fel. Tőlük összesen hat unoka született és szerencsére mind a közelükben élnek. Galács Antal az Idegen Nyelvek Főiskoláján szerzett diplomát, ahol csoporttársa volt többek között Vitray Tamás is. Ő mégis inkább a katonai pályát választotta, amit soha nem bánt meg. Mint mondja, nagyon jó volt a csapat és ez megszépítette a szürke hétköznapokat. Három nyelven, angolul, németül és franciául beszél, így főleg az MTI-ben szolgált mint fordító. Ma is tele van a lakás szótárakkal és persze rengeteg más könyvvel, hiszen feleségével együtt mindketten nagyon szeretnek olvasni. Legszívesebben a természetben töltik az időt, szeretnek kirándulni és kertészkedni zsámbéki telkükön. Egyetlen szabály van, amelyhez mai napig tartják magukat: a munkáról soha nem beszélnek.

A Magyar Honvédség kiemelt figyelmet fordít a nyugállományú tagjaira, amely nemcsak a jogszabályokban előírt támogatásokra vonatkozik, hanem egyéb gesztus értékű megnyilvánulásokra is. Simicskó István honvédelmi miniszter kezdeményezése volt, hogy a szép kort megélt, kerek évfordulós, születésnapos nyugállományú katonákat, ünnepélyes keretek között, személyesen köszöntsék fel Újbudán.

K. A.