Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Újabb EU-s pályázaton nyert Újbuda

Újbuda   |   2021, március 2 - 17:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb projektre érkezik támogatás az Európai Uniótól Újbudára. A nagysikerű Erasmus+ program keretében kiírt “Ifjúsági párbeszéd - fiatalok és döntéshozók találkozása” kategóriában pályázott és nyert Újbuda Önkormányzata a Demokratikus Ifjúságért Alapítvánnyal (DIA) közösen.

A projekt célja, hogy kerületi fiatalok, tanulók, munkavállalók, vállalkozók bevonásával, vagyis közvetlenül az érintettek tapasztalataira és véleményére támaszkodva alkosson a kerület Ifjúsági Stratégiát. Azok a fiatalok pedig, akik részt vesznek a pályázatban, megismerhetik a helyi döntéshozás működését, fejlődik a vitakészségük, és tapasztalatot szerezhetnek a részvételi demokrácia működéséről.
Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, és szeretnél részt venni a projekt megvalósításában, akkor regisztrálj az alábbi linken, és értesítünk a fejleményekről. Regisztrálhatsz magánszemélyként, de akár egy szervezet, osztály, bármilyen közösség kapcsolattartójaként is. 
Regisztrációs űrlap: https://cutt.ly/ujbudaifjusag-2021
Ha kérdésed van, akkor írj e-mailt: ifjusag@ujbuda.hu
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.