Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. csütörtök, Mária

Újabb együttműködést kötött a műegyetem és a Siemens

Újbuda   |   2015, április 2 - 16:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elsősorban a képzést ösztöndíjakkal és tanulmányutakkal segítő megállapodást kötött a Siemens Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel. A cég elérhetővé teszi képzési központját is az egyetem részére.

A Siemens által biztosított 6 millió forintból diákok szakmai útját, illetve egyéni ösztöndíjakat finanszíroznak - mondta az aláírás alkalmából Dale A. Martin, a Siemens magyarországi leányvállalatának elnök-vezérigazgatója. A legutóbb csütörtökön kötött megállapodás értelmében a
A vállalat és az egyetem kapcsolata tizenhét éve tart. A Siemens eddig több mint 350 millió forinttal támogatta az egyetemi kutatás-fejlesztést, valamint a sport- és kulturális életet - emelte ki Péceli Gábor, az egyetem rektora.
Kiemelte, a tehetséggondozás eddig is az együttműködés fontos része volt. A hallgatók a támogatásból megvalósíthatják ötleteiket, illetve szakmai gyakorlaton vehetnek részt a cégnél. Az elnök-vezérigazgató kitért arra is, hogy a Siemens egy menedzsment szoftvercsomagot adományozott az egyetemnek, 300 millió forint értékben. Emellett berendezett egy mérőlabort is 40 millió forintból.
Dale A. Martin cégvezető elmondta, a Siemens elérhetővé teszi az egyetemnek a saját képzési központját.

MTI