Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Újabb 200 ultrahangos vizsgálat

Újbuda   |   2021, október 27 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata magas szintű járóbeteg-szakrendelést üzemeltet, amely azonban az érvényes állami finanszírozás mellett jelentős diagnosztikai deficittel küzd, ezért a Szent Kristóf Szakrendelőben 2020 elejére több százra nőtt az ultrahangos vizsgálatra várakozók száma.

Annak érdekében, hogy ez a tarthatatlan állapot megszűnjön, az önkormányzat 2020 februárjában 400 ultrahangos vizsgálatot vásárolt olyan magánegészségügyi szolgáltatónál, amely kellő kapacitással rendelkezik erre.
A Covid-lezárások okán a teljes keretet nem tudták maradéktalanul felhasználni, de idén októberben – a szerződést újranyitva – lehetőség nyílt a megmaradt 64 vizsgálat elvégzésére, be lehetett hívni a várólistán szereplő kerületi lakosokat.
Most, a várólisták további csökkentése érdekében, újabb 200 alkalomra köt szerződést Újbuda, vizsgálatonként 15 ezer forintos költséggel, összesen 3 millió forint értékben.
László Imre polgármester az első szerződés megkötésekor így nyilatkozott lapunknak: „Akkor lehet a leghatékonyabban eljárni minden betegség esetében, ha időben történik meg a diagnózis felállítása, nem engedhetjük meg, hogy több hónapot kelljen várni egy-egy vizsgálatra. Azt szoktam mondani, várakozó beteg van, várakozó betegség nincsen. Egy későn kezelt betegség komoly következményekkel, akár romló gyógyulási esélyekkel is járhat”.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.