Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Új villámtöltő villanyautósoknak Újbudán

Újbuda   |   2017, március 20 - 13:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nap 24 órájában elérhető magyar fejlesztésű és gyártású elektromosautó-töltőállomást adott át Újbuda Önkormányzata a Vincellér utcában. A kerület ezzel a beruházással járul hozzá az e-mobilitás előmozdításához és a légszennyezés csökkentéséhez.

Újbudán a Vincellér utcában található az első olyan villámtöltő állomás, amelyet bárki térítésmentesen használhat a nap 24 órájában. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásából megvalósult autótöltőt - amely egyidejűleg villám- (DC) és gyorstöltésre (AC) is alkalmas - az evopro mérnökiroda fejlesztette és helyezte üzembe; a villanyautósok március közepétől vehetik igénybe.

A kerületben nem ez az első e-mobilitással kapcsolatos fejlesztés, hiszen az önkormányzati tulajdonú Újbuda SMART 11 Üzemeltető és Fejlesztő Nonprofit Kft. gépjárműflottájának korszerűsítésekor is környezettudatos megoldást keresett, így három elektromos autót vásárolt 2015-ben. Ezzel a korszerűsítéssel a cég elérte, hogy a feladatai ellátásához szükséges utazások alkalmával a károsanyag-kibocsátás nullára csökkent. A szintén önkormányzati tulajdonú Újbuda Prizma Szociális Fejlesztési és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. pedig elektromos kisteherautóval teszi környezetbarátabbá munkáját.

- A kerület igyekszik élen járni a 21. századi megoldások alkalmazásában, ezért Smart City programunkon keresztül minél több olyan fejlesztést, beruházást hajtunk végre - az oktatás, a környezetvédelem, a hivatali működés vagy az elektromobilitás területén -, melyek a fenntarthatóságot és az innovációt tartják szem előtt - emelte ki Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere.

Újbuda