Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 7. szerda, Róbert

Új térképen az éjszakai járatok közlekedése

Újbuda   |   2019, február 15 - 14:10Nyomtatóbarát változatSend by email

A teljes éjszakai hálózatról nyújt részletes információt egy most megjelent ingyenes zsebtérkép. A kiadvány elérhető a Budapesti Közlekedési Központ ügyfélszolgálatain és ügyfélpontjain.

Az új térkép 1:40 000-es méretarányban ábrázolja Budapest teljes éjszakai közlekedési hálózatát. Tartalmazza 40 éjszakai autóbuszjárat útvonalát szerepük szerint színkódokkal, valamint a követési idejüket jelző vonalvastagsággal megjelenítve. Az éjszakai 6-os villamos útvonalán és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér éjszakai közlekedési kapcsolatain (a 100E és a 200E autóbusz útvonalait) kívül fel vannak tüntetve a 2017 decembere óta péntek és szombat esténként éjjel fél egyig járó M2-es és M4-es metrók, valamint az M2-es metróhoz csatlakozó utolsó HÉV-szerelvények is, amelyek a korábbinál később indulnak a H5-ös és a H8-as vonalon. A térképen valamennyi éjszakai járat által érintett megálló névvel szerepel, illetve az ezek környezetében lévő, éjjel is üzemelő BKK jegyautomaták is megtalálhatók.

A térkép hátoldalán a hasznos tudnivalók mellett információk olvashatók az egyes járatok jellemzőiről, az érvényes jegyekről és bérletekről, valamint megtalálhatók az éjszakai hálózat legfontosabb csomópontjainak helyszínrajzai is pontosan beazonosítható megállókkal.

A térkép nemcsak BKK járatokat, hanem a MÁV-Start és a VOLÁNBUSZ éjszaka is közlekedő, Budapest közigazgatási határán belül Budapest-bérlettel igénybe vehető járatait is jelöli.