Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. hétfő, Stefánia

Új térkép segíti az éjszaki tömegközlekedést

Újbuda   |   2018, február 16 - 14:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új, részletgazdag térképet jelentetett meg a főváros és az agglomeráció éjszakai közlekedéséről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A felület tartalmazza az összes éjjeli átszállási kapcsolatot és járatinformációkat is.

Már elérhető a BKK új, a főváros és a környező települések teljes éjszakai hálózatát feltáró térképe, amely elődjénél részletgazdagabb, egyértelműbb módon mutatja be az átszállási kapcsolatokat, külön jelölve a menetrendben biztosított csatlakozási lehetőségeket. További információkat is tartalmaz az adott járatokról elősegítve a teljes körű útvonaltervezést. Feltüntették a nemrég bevezetett éjszakai hálózati fejlesztéseket is, mint például, hogy péntek és szombat esténként éjjel fél egyig jár az 2-es és a 4-es metró, vagy a 2-es metróhoz csatlakozó utolsó HÉV is később indul Szentendre és Gödöllő felé. A BKK az éjszakai járatok közlekedését bemutató térképet folyamatosan frissíti az aktuális változásoknak megfelelően.

Az új térkép már elérhető a BKK honlapján. Az éjszakai közlekedésről további fontos információk olvashatók a BKK honlapjának kapcsolódó aloldalán is: http://bkk.hu/ejszakai/. Az új kiadvány mellett továbbra is érdemes használni a BKK honlapján megtalálható térképeket. A harmincféle online térkép között megtalálhatók Budapest egyes városrészeinek közlekedéshálózati rajzai, a kötöttpályás vonalak, az éjszakai járatok térképei, de külön rajzokon megtekinthetők többek között a MOL bubi gyűjtőállomások, a P+R parkolók, illetve a turista autóbuszok számára javasolt parkolóhelyek. A Budapesti Közlekedési Központ FUTÁR utazástervezőjével mobiltelefonon, tableten, vagy asztali számítógépen továbbra is megismerhető a főváros közlekedési hálózata, illetve segítségével bárki megtervezheti utazását.