Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. csütörtök, Mihály

Új rendőrkapitánya van a kerületnek

Újbuda   |   2015, március 23 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 16-tól Trombitás Zsolt rendőr őrnagy vezeti a XI. kerületi kapitányságot. Berki Antal ezredes, korábbi kapitányt a belügyminiszter más fontos beosztásba vezényelte.

Trombitás Zsolt rendőr őrnagyot bízta meg a XI. kerületi Rendőrkapitányság vezetésével a belügyminiszter. Az új kapitány - rövidebb megszakításokkal - 1983 júliusától dolgozik a kerületben, rendőri pályafutásából mintegy huszonkilenc évet töltött el itt.

Állítása szerint a régi, hagyományos működés mellett szükség van új módszerekre is. - Ezek vegyítéséből létrejön egy olyan metódus, ami eredményt hoz és sikeres lesz – mondta. Céljai között a jelenleginél fokozottabb közterületi jelenlét és az agglomerációs rendőrkapitányságokkal (a XXII. kerületi, érdi és budaörsi) átgondoltabb, összetettebb rendészeti, bűnügyi együttműködés szerepel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állományában eltöltött 31 év szolgálati ideje, valamint kiemelkedő munkája elismeréseként Bucsek Gábor Budapest Rendőrfőkapitánya március 15-e alkalmából díszkardot adományozott Berki Antal rendőr ezredesnek, a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének, majd hivatalosan is bejelentették, hogy más fontos beosztás betöltésére vezénylik.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.