Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. szombat, Mátyás

Új rekreációs és rehabilitációs szoba megváltozott munkaképességűeknek

Újbuda   |   2019, szeptember 27 - 13:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. székhelyén új helyiséget avattak szeptember 25-én. A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató önkormányzati vállalkozás célja, hogy a munkavállalók szakszerű segítséget kapjanak ahhoz, hogy minél jobban hasznosíthassák megmaradt munkavégző képességüket.

Az eddiginél csaknem másfél milliárd forinttal több forrásra pályázhatnak azok az akkreditált cégek, amelyek jelentős számban foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű embereket – jelentette be Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. új rekreációs és rehabilitációs helyiségének átadásán. Elmondta: a kormány a 2020-as évre 43,4 milliárd forintos keretösszegű pályázatot írt ki a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának elősegítésére. Ebből a keretösszegből több mint harmincezer embernek segíthetnek abban, hogy értékteremtő munkát végezhessenek.

A XI. kerületi önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a mintegy kétszázharminc főt foglalkoztató Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységét, amihez számítanak az állam támogatására is – mutatott rá a kerület polgármestere. Hoffmann Tamás arról is beszélt, hogy az önkormányzati vállalkozásnál dolgozók között vannak nagycsaládosok is, és előfordul, hogy egy családból mindkét szülőnek itt adnak munkát. Kiemelte: igyekeznek a kerületben dolgozó megváltozott munkaképességű embereknek is a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítani.

T. E.