Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. kedd, Miklós

Új mászókák és libikókák a Bocskai udvarán

Újbuda   |   2015, május 13 - 11:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Színes és korszerű játszóteret avattak a Bocskai István Általános Iskola udvarán május 5-én. A másfél millió forintos beruházás elsősorban szülői összefogásból valósult meg.

Mintegy másfél év kellett ahhoz, hogy a Bocskai iskola új játszóteréhez szükséges forrás összegyűljön. A pénz többnyire az iskola alapítványához befolyó egy százalékos adományokból, illetve a különböző rendezvényeken erre a célra tett szülői felajánlásokból jött össze – tudtuk meg Gorka Szabolcstól, az iskola igazgatójától.

A játszótér kialakításnál figyelembe vették a gyerekek kívánságait: ők rajzokon jelezték, miket látnának szívesen a területen. - A legtöbb rajzon libikóka és mászóka szerepelt – mesélte Dudásné Barabási Júlia a szülői munkaközösség egyik tagja.

A Bocskai iskola udvara még sok változás elé néz. Egy saroktelek használata az önkormányzatnak köszönhetően visszakerült az iskolához, ott hamarosan kezdődik a növénytelepítés. Az intézmény közlekedési pálya kialakítására is pályázott, melynek első fordulóján már sikeresen túljutottak. Felújítási programok keretében az önkormányzat is hozzájárul ahhoz, hogy a játszóudvarok átalakítása magas színvonalú legyen. - Jövő nyáron teljes felújításra kerül az udvar. Korszerű burkolatot kap és további játszóeszközök is kikerülnek – mondta Hoffmann Tamás polgármester.

H.L.