Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. kedd, Arnold, Levente

Új lemezzel jelentkezik a Terra Profonda

Újbuda   |   2019, december 7 - 09:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 14-én a Fonó Budai Zeneházban mutatja be második albumát a Terra Profonda trió, amelynek alapítója a szicíliai származású Lo Buglio Vincenzo. Az énekes gyermekkorától él Újbudán, zenekarát is egy Bocskai úti szórakozóhelyen alapította.

A Terra Profonda Sitkén, a Sitkei Rockfesztiválnak is helyet adó kápolnában vette fel különös hangzású albumát. A két nap alatt feljátszott hanganyag a For the Sake of the Mountains címet kapta. A lemez a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program keretében készült, angol nyelvű szövege a természethez, annak védelméhez kapcsolódik. A zenekar neve “mély föld”, azaz a zene fontos eleme a föld, a föld-közeli megszólalás – állítják tagok.

Az ír buzukin, gitáron, basszusgitáron, kobzán és szaxszofonon játszó Szabó Mátyás és Kiss Krisztián játéka mellé Vincenzo hangja teremti meg a Terra Profonda borongós, érzésekkel, fájdalmakkal, mély gondolatokkal teli atmoszféráját, amely az amerikai blues és jazz világába repíti a hallgatót.
A 2012 óta létező zenekar egyre gyakrabban látható magyar fesztiválok színpadán, nemrég Ripoff Raszkolnyikov előzenekaraként turnéztak, tavaly pedig a hollandiai Eurosonic fesztiválra is eljutottak.

D. B. S.