Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Új lakó-pihenő övezet a Gellérthegyen

Újbuda   |   2019, április 9 - 18:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lakó-pihenő övezett lett a Szent Gellért tér, a Bartók Béla út, az Orlay utca, a Mányoki út, a Kelenhegyi út, a Rezeda utca, a Pipacs utca és a Kelenhegyi út által határolt terület. Április 5-étől 20 kilomét/óra a megengedett legmagasabb sebesség az érintett utcákban.

A Gellérthegyen – bár az önkormányzat a parkolási helyzet rendezése érdekében több intézkedést is tett – a nagy átmenő gépjárműforgalom miatt még mindig meglehetősen terhelt a városrész közlekedése. A probléma megoldása érdekében 2019. április 5-étől a Szent Gellért tér, a Bartók Béla út, az Orlay utca, a Mányoki út, a Kelenhegyi út, a Rezeda utca, a Pipacs utca és a Kelenhegyi út által határolt területen lakó-pihenő övezetet jelöltek ki. A lakó-pihenő övezet kialakításával az átmenő forgalom megszűnik, a területre kizárólag célforgalom hajthat be. A gépjárművezetők maximálisan óránként 20 kilométeres sebességgel közlekedhetnek járművükkel, valamint fokozottan kell ügyelniük a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.