Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Új képek régi technikával

Újbuda   |   2019, november 14 - 15:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

A gyermekpszichiáter fotós Varga Tamás százötven évvel ezelőtti technikát alkalmaz fényképeihez, a felvételeket minden alkalommal előhívja. A B32 Galéria és Kultúrtérben napokban megnyílt kiállítása december 6-ig látható.

Varga Tamás fotóst a százötven éves fényképészeti eljárás érdekli. A fotózásra nem digitális géppel, hanem egy komplett laborral, üveg- és fémlemezekkel érkezik, ahol maga viszi lemezre a fényérzékeny réteget. Felvételei extrém hosszú expozíciós idővel készülnek, a fényépeket pedig a helyszínen mindig előhívja.

Munkássága elmúlt nyolc évébe enged betekintést a B32 Galéria és Kultúrtérben november 13-án megnyílt kiállítás. A tárlaton videoklip mutatja be a nedves kollódiumos eljárást, annak folyamatát és hangjait. A megnyitón Szilágyi Sándor fotóművészeti író beszélt, aki szerint Varga Tamás amolyan kísérletező alkotó, aki még nem találta meg az útját. Ez az útkeresés a kritikust korábban zavarta, jelenleg azonban inspirálónak tartja, hogy Varga sokfelé elindul és végig csinálja azt, ami megtetszik neki.

A Fotóhónap 2019 programjához kapcsolódó tárlat december 6-ig látható a B32 Galéria és Kultúrtérben a rendezvények függvényében.

D. B. S.