Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Új jármű segíti a polgárőrök munkáját

Újbuda   |   2014, augusztus 25 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Önkormányzati támogatásból vásárolt szolgálati járművet a Lágymányosi Polgárőr Egyesület. Az autó megvételéhez 800 ezer forinttal járult hozzá a kerület, a kulcsok jelképes átadása augusztus 22-én volt a Polgármesteri Hivatal udvarán.

A fényhíddal és URH rádióval felszerelt, felmatricázott autó kezd járőrszolgálatot a kerületben. Ezzel kettő figyelmeztető jelzésekkel ellátott és egy civil járművel végzik feladataikat az önkéntes polgárőrök. A most vásárolt 2001-es évjáratú Opel Astra ugyan már 180 ezer kilométert futott, de jó állapotú és csak kisebb karbantartást igényelt. Az indítókulcsot Hoffmann Tamás polgármester adta át jelképesen Mészáros Csabának, az egyesület elnökének.

Hoffmann Tamás szerint a kerület közbiztonságának javítása érdekében fontos, hogy a polgárőrök jelen legyenek Újbudán. Az átadón megköszönte a polgárőrök munkáját, és kiemelte, hogy közreműködésükkel nemrég rablókat fogott a rendőrség.

A Lágymányosi Polgárőr Egyesület 2008 óta működik a kerületben, szoros együttműködésben a rendőrkapitánysággal, az önkormányzattal és a katasztrófavédelemmel. Főbb feladata a bűnmegelőzés és a járőrszolgálat. Egy úgynevezett rendszámfelismerő rendszer segítségével kutatnak lopott vagy körözött autók után, ezen kívül részt vesznek tolvajok előkerítésében is. A hétvégi házas övezetekben - Madárhegyen, Kakukkhegyen, Kamaraerdőn - sok betörést és illegális beköltözést tudtak már megakadályozni. A balesetmentes tanévkezdés érdekében szeptemberben iskolák előtt segítik majd a közlekedést. Jelenleg harminc polgárőr végez önkéntes szolgálatot a kerületben, létszámuk hamarosan további tizenkét fővel bővül.

HL