Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 28. szombat, Károly, Karola

Új galéria nyílt Őrmezőn

Újbuda   |   2018, október 25 - 12:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rendhagyó módon, "kicsomagolva" nyilt meg a Társalgó Galéria Őrmezőn. A közösségi ház új kiállítóterének első művésze Barlai László, a Kelenvölgyi Festőiskola alapítója és tanára. 

Különleges módon adták át Újbuda legújabb galériáját az Őrmezei Közösségi Házban október 19-én. A kiállítóhely bejáratát rizspapírral csomagolták be, arra vetítették ki a Társalgó Galéria logóját. A csomagolást Szebeni Dóra, a Központ Kft. közművelődési vezetője szakította át, a megnyitón Keserű András telephelyvezető szakmai referens, a galéria ötlet- és házigazdája mondott köszöntőt.

Az első kiállító Barlai László a Kelenvölgyi Festőiskola alapítója és tanára. Képeit a festőművész Gyimesi László író-költővel feliratozta a vernisszázson. A Kelenvölgyi Festőiskola - nemrég ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját - főként szépkorúak számára nyújt egyedi, szakmai művészeti képzést.

Az új kiállítóhely, a Bartók Béla Boulevard galériáinak hangulatát idézi meg Őrmezőn, ahol művészi miliőben kávézhatnak, teázhatnak a művészetet kedvelő érdeklődők.

Barlai László kiállítása november 14-éig látható a Társalgó Galériában.

D. B. S.