Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Új forgalmi rend a Bartók Béla úton

Újbuda   |   2016, január 19 - 12:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megszűnt a belváros felé vezető buszsáv a Bartók Béla út Kosztolányi Dezső tér és Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszán. A továbbiakban a járművek mindkét sávot használhatják, a forgalom ezentúl mindkét centrum felé haladó sávon haladhat.

A forgalmi rend módosítására azért volt szükség, mert a fonódó villamoshálózat bevezetésétől a Móricz Zsigmond körteret átszelő villamosvágányon megnőtt a villamosforgalom, ezáltal jelentősen csökken a belváros felé vezető forgalmi sávok kapacitása. A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint ez jelentős torlódásokat eredményezne.

A módosításnak köszönhetően mostantól a belváros felé vezető forgalmi sávokon gördülékenyebben haladhat az autós forgalom. A buszsáv megszüntetését indokolja az is, hogy a villamoshálózat fejlesztésével csökken a buszforgalom a Bartók Béla úton.

Az esetleges forgalmi torlódás során a buszsávban közlekedő 7-es autóbuszcsalád, a Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér – Szent Gellért tér közötti szakaszán továbbra is igénybe veheti a villamos vágányzónát, így a forgalmi rend módosítás a 7-es autóbuszcsalád számára sem eredményez hátrányt.

Újbuda