Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Új fesztivál Gazdagréten

Újbuda   |   2019, szeptember 5 - 13:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Évek óta hagyomány, hogy augusztus végétől októberig fesztiválhangulatban telnek a hétvégék a kerület egy-egy városrészében. Az Újbudai Ősz rendezvénysorozat keretében először rendezték meg Gazdagréten a Csíki Fesztivált.

A fesztivált Gazdagrét olyan területén tartották, ami eddig kicsit kívül esett az Újbudai Ősz helyszíneitől. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere elmondta: az önkormányzat örömmel állt a kezdeményezés mellé, a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola udvarán és az előtte lévő úton rendezett program beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

– A jelek szerint jó döntésnek bizonyult, hogy a Csíki iskola elé szervezzünk egy olyan fesztivált, ahol a környéken lakók minőségi programokon vehetnek részt – mondta a polgármester. Hozzátette: a nagy érdeklődés láttán nagyon valószínű, hogy bár ez volt az első, de nem az utolsó Csíki Fesztivál Gazdagréten.

Vonsik Vivien főszervező, a Gazdagréti Közösségi Ház vezetője kiemelte, hogy a rendezvény igazi közösségi összefogás eredményeként valósulhatott meg. Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő hozzáfűzte: a polgárőrség a kerületben Gazdagréten a legaktívabb, így nem meglepő, hogy a fesztivál programjaiban is tevékenyen részt vettek.

A polgárőrség bemutatója mellett interaktív gyermekkoncertek, ugrálóvárak, sportbemutatók, utcák közötti foci- és pingpongbajnokságok, valamint székelykáposzta-főző verseny is színesítették a programot. Ez utóbbit a Csíki suli Csikiidekukk csapata nyerte meg, de rajtuk kívül a reggeltől estig tartó családi nap közösségi versenyprogramjainak többi győztese is díjakkal és az önkormányzat ajándékaival térhetett haza.

Az egész napos közösségi versenyek és színpadi bemutatók után az első Gazdagréti Csíki Fesztivált retró diszkó és utcabál zárta B. Tóth László vezényletével.

(Újbuda)