Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Új év, Új Buda – vállalkozói tanácskozás a B32-ben

Újbuda   |   2018, január 9 - 12:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudán kezdődött meg a KKVHÁZ 2018. évi országos rendezvénysorozata. Az B32 Galéria és Kultúrtérben január 8-án megtartott program az építőipara, az ingatlan piacra, a finanszírozásra, az albérleti helyzetre, valamint a pályázatokra és trendekre fókuszált.

Az év második hétfőjén Új év, Új Buda címmel indult az idei első üzleti találkozó a B32 Galéria és Kultúrtérben. Az esemény szervezője a KKVHáz, valamint Kerékgyártó Gábor Újbuda vállalkozásfejlesztési tanácsnoka, az Újbudai Üzleti Klub vezetője volt.
A találkozó témái az építő- és ingatlanpiac, annak finanszírozási formái, a pályázatok és trendek voltak.

Gulyás József, a KKVHÁZ.hu ügyvezetője szerint lendületbe hozza a vállalkozásokat, ha vezetőik külső szakértői tanácsokat kapnak, az információ segítheti a cégek ismertségnek növelését.

A beszélgetés díszvendége Bartos Gábor András, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) általános elnökhelyettese volt - aki 2017-ben, a Kerület Hetén nyerte el az Újbuda kiváló vállalkozója és kiváló iparosa címet -, ugyancsak kiemelte a külső forrásokból érkező tanácsok szerepét. Szerinte a fővárosi vállalkozók kevésbé veszik igénybe a kamara tagsággal járó előnyöket, pedig – úgy véli - ott bárki bármit elérhet. A BKIK tagság évi 5000 forintos kamarai regisztrációs hozzájárulás befizetésével jár, amit sokan egyfajta adónak, szükséges rossznak tartanak, pedig Bartos szerint a kamara weboldaláról kiderül, hogy az olyan ingyenes szolgáltatások, mint például az adótanácsadás miatt megéri.

Az esemény vendége volt Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke is, aki úgy véli küszöbön az építőipari- és ingatlanpiaci lufi kipukkadása.
Újbuda évek óta segíti a helyi vállalkozásokat, startupokat. Idén is számos olyan eseményre kerül sor a kerületben, amely cégek tucatjait juttatja hasznos információhoz. Kerékgyártó Gábor vállalkozásfejlesztési tanácsnok azt reméli, hogy a KKVHáz és az Újbudai Üzleti Klub a jövőben is szervez majd kávéházi hangulatban zajló, a mostanihoz hasonló komoly, informatív beszélgetéseket.

T. K.