Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Új díjköteles zónák a kerületben

Újbuda   |   2022, június 16 - 11:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rövid összegzés arról, hogyan bővíti Újbuda Önkormányzata a közterületi várakozási övezeteket. Az ütemezés az alábbiak szerint alakul idén:

2022. július 1-jétől díjkötelessé válnak az Infopark önkormányzati tulajdonú útjai, a Magyar Tudósok körútja, Feketeházy János u., Hevesy György u., Egyetemisták parkja. Valamint Lágymányoson az Egry János és a Bertalan Lajos utcák.

2022. augusztus 1-jétől Szentimrevárosban a Tas vezér utca – Villányi út – Balogh lejtő – Somlói út – Alsóhegy utca – Villányi út – Budaörsi út – Nagyszőlős utca – Ajnácskő utca – Hamzsabégi út - Bartók Béla út – Ulászló utca által határolt területén lévő kerületi fenntartású utak. A Somlói út nem lesz az övezet része!

2022. decemberétől pedig Kelenföld Etele tér – Vahot u. – Tétényi út – Kocsis u. – Fehérvári út – Bikszádi u. – Hadak útja által határolt területe. Valamint Őrmezőn a Balatoni út – Boldizsár u. – Zelk Zoltán u. – Péterhegyi út – Neszmélyi út által határolt terület.

A fővárosi tulajdonú utak, mint a Bocskai út, Karolina út, Nagyszőlős utca, Villányi út díjkötelessé tétele később várható.

Az új várakozási övezetben a várakozási hozzájárulással rendelkezőknek (lakossági engedély) a parkolás ingyenes. Új lakossági engedély kiváltására 2022. június 16-tól van lehetősége az ott élőknek.
Az online ügyintézés esetén a várakozási hozzájárulások kiváltása 2022. szeptember 30-ig ingyenes!
További információk: https://parkolas.ujbuda.hu/
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.