Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Túlfűtött vonalak a Trezor Galériában

Újbuda   |   2019, szeptember 23 - 15:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nem mindennapi megnyitója volt Gera Noémi ékszerkészítő kiállításának szeptember 19-én a Trezor Galériában. Az iparművész papírból, ezüstből, betonból és drótokból készült extravagáns alkotásai a kiállítótér egyik felébe kerültek, miközben alkotójuk a másikban meglepetés performansszal készült, a megnyitóra érkezőket megajándékozva.

A kiállítást megnyitó Burger Anikó motivációs előadó fizikailag ugyan nem volt jelen a teremben, de egy technikai megoldással mégis megjelent a művész mellett és elmondta beszédét. A vetítőgépek az esemény további szerepet kaptak, mivel Joó Gyöngyvér táncos, Gellén Anna koreográfiáját adta elő ebben a környezetben.

Gera Noémi ékszerkészítő négy tematikus egységre osztotta a Túlfűtött vonalak című tárlatát. A papírékszerekkel, sodronyból készült alkotásokkal, lenyomatokkal is kísérletező művész nemcsak bemutatta munkáit, de felkérte az Újbudán élő Kudász Gábor Arion fotóművészt, hogy kamerájával mutassa be azokat. Az így készült fényképek kiegészítik Gera Noémi tárlatát.
A kiállítás október 9-ig látható a B32 Trezor Galériájában, a finisszázson Joó Gyöngyvér újra előadja a táncos performanszt.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöldítésben kiválóra vizsgázott az Allee a BREEAM minősítésén  

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét, illetve annak működését, és most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.