Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Túl zajos a csomópont építése

Újbuda   |   2015, február 10 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Részben jogos panaszok érkeznek a lakóktól a Budaörsi úti csomópont építkezése okozta kényelmetlenségek miatt. A helyi képviselő reagált, a BKV Zrt. pedig még egy kis megértést kér.

Újbuda Önkormányzatához és a BKV Zrt.-hez is sok kifogás érkezik az őrmezői lakóktól a Budaörsi úti csomópont beruházásával kapcsolatban. A lakók legutóbb arra panaszkodtak, hogy a beruházó éjszaka is dolgozott, emiatt nem tudtak aludni. Szerkesztőségünk megkereste a helyi önkormányzati képviselőt, ő hogyan látja a helyzetet. Junghausz Rajmund lapunknak megerősítette, a fejlesztés érezhetően sok kényelmetlenséggel jár, a munkások ráhordják a sarat a mellékutakra, romlik az életminőség, gyakori a nagy zaj. Úgy véli, sok esetben megalapozottak a reklamációk: – Mindenki tisztában van a beruházás szükségességével, ám gyakran nem indokoltak az azt kísérő kellemetlenségek – mondta. Hozzátette, az önkormányzat, illetve személy szerint ő is mindent megtesz azért, hogy a fejlesztés ne zavarja a szükségesnél jobban az ott élők nyugalmát, ezt várja el a beruházótól is.

Túl zajos a csomópont építése

A lakók a kommunikáció hiányát is szóvá tették. Junghausz leszögezte: őt nem kereste meg a BKV Zrt. DBR Metro Projekt Igazgatósága, illetve arról sem hallott, hogy a cég közvetlenül tájékoztatná a lakókat.

Lapunk úgy tudja, a közvetlen tájékoztatásra alapesetben nincs szigorú törvényi előírás, a fejlesztő pedig használja a szükséges kommunikációs csatornákat – kérdés persze, hogy a lakók azon keresztül tájékozódnak-e. (Lapunk folyamatosan figyelemmel követi a fejlesztést, és rendszeresen beszámol az építkezésről, illetve a felmerülő panaszokról.) Szerkesztőségünk megkereste a BKV Zrt. DBR Metró Projekt igazgatóságát a legutóbbi panaszáradatot generáló éjszakai munkavégzéssel kapcsolatban. Az igazgatóság közleményt adott ki, amely szerint a beruházó a közelben található benzinkútnál váltott ki egy, az építkezés folytatásához elengedhetetlen közművet, csatornavezetéket. A munka engedélyezett volt, és azért kellett éjszaka elvégezni, hogy napközben ne okozzon közlekedési fennakadást Budapest egyik legforgalmasabb csomópontján.

A fejlesztő a közleményben leszögezte, mindent megtesz a lakók nyugalmának megőrzéséért, ám egy-egy esetben a tavasszal induló újabb ütemben is szükség lesz nagyobb zajjal járó munkálatokra. Ekkor már a közműkiváltás lezárul, és elindul a csomópont építése.

(H. Gy.)