Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

További ónos esőzésre figyelmeztetnek

Újbuda   |   2018, január 16 - 15:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

További ónos esőzés veszélye miatt az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: kedden délután még leginkább az Alföld déli részén, estétől az északi tájakon várható ónos csapadék, de éjszaka akár az Alpokalján is lehet kis mennyiségű ónos eső. Emiatt Budapesten, Pest megyében, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Veszprém megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.
A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy szerda reggelig az ország északkeleti felén néhány centiméter hó várható, de helyenként az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén 5 centiméter körüli mennyiség is hullhat. A csapadék formája délnyugat felől fokozatosan havas esőre, ónos esőre, majd a hőmérséklet emelkedésével esőre vált, de északon, északkeleten jellemzően fagypont alatt marad szerda reggelig a hőmérséklet.
Az előrejelzés szerint szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd késő délutántól északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Elszórtan, főként az ország déli részén és a Dunántúlon lehet eső, zápor, estefelé esetleg hózápor. A szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 Celsius-fok között alakul. Napközben plusz 1-7 fokig melegszik a levegő.

A Fővárosi Közterület-Fenntarttó Zrt. közsségi oldalán tudatta, hogy a társaság szombaton este 22 órától a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban végzi feladatait, a téli célgépek 2x12 órás műszakban teljesítenek szolgálatot. Azaz 71 munkagéppel síkosságmentesítik a budapesti utakat.


A FKF kéri a gépjárművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. Továbbá kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy ahol szükséges az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.