Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Tovább lehet jelentkezni a balkonszépítő versenyre

Újbuda   |   2020, június 30 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A szeszélyes időjárás miatt július 15-ig meghosszabbították a nevezési határidőt a Virágos balkonok, virágos kertek versenyre.

Sokan jelezték a szervezőknek, hogy a szeszélyes időjárás miatt az idén bizonyos fajták később indultak virágzásnak, és július közepére érik csak el teljes pompájukat, ezért hosszabbították meg a nevezési határidőt. A környezetszépítő versenyre fotókat várnak, amelyek megmutatják, milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények szépítik a magyarországi balkonokat, erkélyeket, előkerteket.

Kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet, valamint 7-7 további pályázatot díjaznak kertészeti utalványokkal, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között.
A szakmai zsűri döntése mellett július 27. és augusztus 9. között közönségszavazás is indul, amelynek győzteseit szintén díjazzák augusztus közepén.
A verseny szervezőbizottsága arról is döntött, hogy a pályázat nemrég elhunyt zsűritagja, Magyarország kertésze, Bálint Gyuri bácsi tiszteletére Bálint gazda emlékdíjat is odaítélnek a versenyben.
A versennyel kapcsolatos további részletekről a https://palyazat.viragosmagyarorszag.hu/ honlapon lehet tájékozódni.