Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 31. péntek, Árpád

Többszáz zsák szemetet szedtek össze a TeSzedd budapesti önkéntesei

Újbuda   |   2016, május 5 - 12:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Száznál is több önkéntes összesen 435 zsák szemetet és 25 köbméter nem zsákolható hulladékot gyűjtött össze a TeSzedd! akció keretében Budapesten. Az akcióhoz az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. is csatlakozott negyven fővel.

Budpesten a Kis-Sváb-hegyen, a Ferenc-hegyen, a Felsőrákosi-réteken és a Palotai-szigeten gyűjtötték a szemetet az önkéntesek az országos TeSzedd! hulladékgyűjtő akció keretében a Fővárosi Önkormányzat, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata és a Főkert szervezésében. Április 28. és május 1. között szebbé és  tisztábbá  tették a természetvédelmi területeket. A program négy napja alatt a meghirdetett helyszíneken több mint 100 önkéntes összesen 435 zsák szemetet és 25 m3 nem zsákolható hulladékot gyűjtött össze, amelyet a Főkert Zrt. külön elszállított.

A Fővárosi Önkormányzat közleménye szerint elszomorító, hogy a védett területekre még mindig milyen sok szemét kerül ki és meglepő, hogy a zöld hulladék, ami szintén károsítja az élőhelyeket gyakran a szomszédos kertekből kerül az erdőkbe.

Az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. is részt vett a „TeSzedd” országos hulladékgyűjtő akciójában. Április 29-én 40 lelkes kollégával kezdték meg a munkálatokat annak érdekében, hogy tisztábbá tegyék a kerületet.

A következő területeket takarították ki:

Alsóhegy utca (Villányi út - Nagyszőlős utca)

Kőérberki út (Budaörsi út - Repülőtéri út között)

Repülőtéri út (Kőérberki úttól – Tóberek utcáig)

Papp Elemér utca

Vasvirág sor

BAH csomópont

Etele tér, Etele út (Etele tér - Tétényi út között, 2863/26 és 2863/27 ingatlanok előtti közterületek, szemetesek).

Az Újbuda Prizma önkéntesei a kerület fent megnevezett pontjairól – az összegyűlt hulladékot az előre meghatározott pontokon helyezték el majd elszállították. Több mint 10 köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze, mellyel sikerült, még ha csak kismértékben is, de tisztábbá varázsolni lakóhelyüket és környezetüket. A kerületben több százan végeztek még önkéntesen takarítási feladatot.

Újbuda