Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. szerda, Magdolna

Több százan érdeklődtek a katonaélet iránt

Újbuda   |   2015, szeptember 14 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Toborzónapot tartott a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárja valamint a Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a Petőfi laktanyában szeptember 8-án.

Mivel a sorozott katonaság régen megszűnt és az országban professzionális haderő működik, keresik azokat az elhivatott fiatalokat, akik a katonai pályát választanák. Ezért tartott toborzónapot országszerte, köztük a Petőfi Laktanyában is a Magyar Honvédség. A program során a díszbemutatók mellett lehetőség volt megismerkedni az egységek képviselőivel, akik ismertették egyebek mellett a katonai rendészek, a szerződéses katonák, a gépjáművezetők és a díszelgők feladatát. - A Magyar Honvédség bármely szervezetéhez tudunk szerződtetni fiatal katonákat, több száz beosztást tudunk felajánlani – mondta Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka. Aki katona szeretne lenni, az képzettségének megfelelően találhat beosztást: a legénységi állományhoz általános iskolai végzettséggel, az altiszti pályához minimum érettségivel kell rendelkezni, a szerződéses tiszti beosztásokhoz pedig már diploma is kell. A helyőrség dandár munkaerőpiaci kapacitása jelentős, ezért ha a toborzónapon megjelent több száz érdeklődő mindegyike jelentkezne, mindenkinek tudnának beosztást ajánlani – tudtuk meg Vanyur Tibortól.

Akik kedvet kaptak azonnal regisztrálhattak is. Váradi Csongor felsőfokon beszél nyelveket, államvizsga előtt áll és már elvégezte az alapkiképzést. Jelenleg tartalékos őrnagyként szolgál a dandárban, de katonai diplomáciával szeretne foglalkozni ezért a szerződéses tiszti beosztások iránt érdeklődött. Szerinte fontos a haza védelme, különösen a jelenlegi helyzetben. - Ezért választottam ezt a pályát, ezért döntöttem úgy, hogy tartalékosnak menjek, vagy ha úgy alakul, akkor szerződésesnek is – mondta.

Az Alkotás út 23. alatt található toborzó irodában továbbra is várják a Magyar Honvédség szerződéses állományába bekerülni vágyókat.

H.L.