Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

„Testünk a csoda” a kerületben

Újbuda   |   2017, január 9 - 14:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

A szív, az agy, a hormonrendszer működését, az izomzat összetett munkáját, a keringés komplexitását és a test felépítését ismerhetik meg az újbudai gyerekek a "Testünk a csoda" című kiállításon. A Játékos Tudomány társaság interaktív bemutatóját Őrmező után Gazdagréten, majd Albertfalván is láthatják az érdeklődők.

Gyerekek nevetésétől volt hangos hétfőn a Gazdagréti Közösségi Ház bemutatóterme, amikor a Csiky Gergely Általános Iskola elsősei interaktív kiállításon fedezték fel, hogyan működik az emberi test. Egy rövid tájékoztató után a gyerekek gyakorlatban is kipróbálhatták a tárlat eszközeit, szimulátorokat és modelleket, megismerték a tüsszentés, a szívműködés, az izommunka, az emésztés és az agyműködés mechanizmusát. A test csodáit bemutató fantasztikus világba Vonsik Vivien, a Gazdagréti Közösségi Ház vezetője kísérte el a gyerekeket. Elmondta: a tárlatra délelőtt és kora délután iskolás és óvodás csoportokat várnak, délután pedig a családoké a terep. Cél, hogy a gyerekeket időben megtudják, hogyan lehet egészségesen élni, táplálkozni, mozogni. Hozzátette: hossú út vezetett a ötlettől a tárlatig, amely nem jöhetett volna létre az egészségügyért felelős alpolgármester segítsége nélkül. A berendezéseket Király Nóra is kipróbálta. Úgy véli, a szervrendszerek ismerete hozzájárul ahhoz, hogy egészen kicsi korban kialakuljon a tudatos és egészséges életmód gyakorlata. A téma megértését 500 kép ismerteti a kiállításon.

A Játékos Tudomány társaság által biztosított Testünk a csoda interaktív vándorkiállítás január első hetében Őrmezőn volt látható, ez a hét a gazdagrétieké, jövő héten pedig az Albertfalvi Közösségi Házban is bemutatják.

T. K.