Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 6. csütörtök, Brúnó, Renáta

Terjeszkedik az Újbudán működő Parafix

Újbuda   |   2014, március 24 - 15:36
Nyomtatóbarát változatSend by email
A Vegyész utcában működő Parafix Hungária Kft. nemrég megvásárolta telephelyét és jelentősebb bővítést is végrehajtott üzemében. A vételár mintegy 2 millió forint volt - mondta lapunknak a társaság igazgatója. Az angol anyavállalat Európa egyik legnagyobb ragasztás technikai megoldásokat kínáló cége, amely egyebek mellett a mobiltelefonok apró alkatrészeinek rögzítéséhez gyárt ragasztócsíkot. Az avatóünnepségen résztvevő foglalkoztatásért felelős államtitkár szerint a jövőben a termelő szférát kell erősíteni.

A dél-angliai Parafix Európa 31 országának, több mint 100 ügyfelét szolgálja ki, de a Magyarországon 2001 óta működő Parafix Hungária Kft. is jelentős kereskedelmi forgalmat bonyolít. Vegyész utcai telephelyéről Lengyelországba, Romániába, Csehországba, Ausztriába, és Ukrajnába is szállít többek között a járműgyártásban, elektronikai-és világítástechnikai iparban, valamint az egészségmegőrzésben használatos ragasztási eszközöket, technológiákat.

A Parafix Hungária Kft. a válság kezdetén, 2009-ben, 28 munkavállalóval dolgozott, ez a szám, 2014-re 65 főre bővült, közülük 4 kolléga megváltozott munkaképességű. A fejlődés a forgalomnövekedésen is megmutatkozik: az elmúlt 5 év alatt kétszeresére, 1,4 milliárd forintra nőtt. Az angliai tulajdonos hazánk iránti elkötelezettségét demonstrálja, hogy a Parafix Hungária telephelyvásárlással, gyártó-, illetve irodai helyiségek bővítésével erősítette meg piaci pozícióját.

Michael Punter igazgató az ünnepélyes átadáson hangsúlyozta, hogy sikereikhez Magyarország támogató környezete is hozzájárult. – Szerencsések vagyunk, hogy a kormány a válság kezdete óta támogatásokkal és pályázati lehetőségekkel segít minket, melynek köszönhetően 1,5 millió euró értékben vásárolhattunk gépeket, és bővíthettük a gyártási kapacitásunkat – jelentette ki a tulaj, aki szerint közép-európai üzleti egységüknek keresve sem találhattak volna alkalmasabb helyet Albertfalvánál.

Hoffmann Tamás polgármester azt mondta, a cég sikere arra hívja fel a figyelmet, hogy a régi iparterületeket alkalmassá kell tenni a termelésre. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár kijelentette, a munkahelyteremtés egyik fontos eszköze, hogy hasonlóan jól teljesítő, ipari termelést végző cégeket hozzanak helyzetbe. – Igaz ugyan, hogy több mint 4 millió a foglalkoztatottak száma, de ebből csak 1,5 millió ember dolgozik a termelésben – közölte az államtitkár, aki szerint fontos a szolgáltatás és az állami szektor, de termelés nélkül nincs gazdaságélénkülés. Hozzátette, céljuk, hogy hazai és uniós támogatási lehetőségekkel segítsék azokat a cégeket, amelyek túlélték a válságot, valamint tudnak és akarnak fejleszteni. - Olyan gazdasági környezetet kell teremtenünk, amiben érdemes hosszú távon gondolkodni - mondta az államtitkár.

A politikus szerint a munkahelyvédelmi akcióterv nyújtotta kedvezményeket több mint 800 ezer ember után vették eddig igénybe a munkáltatók, amely a legnehezebb helyzetben lévők - a 25 év alattiak, az 55 év felettiek és a szakképzetlenek - foglakoztatását segítette. Míg 2010-ben 2 milliárd forintot fordított a kormány munkahelyteremtő pályázatokra, addig mára 13 milliárdra nőtt a keretet. A fiatalok foglalkoztatását támogató Első munkahely garancia programban jelenleg több mint 16 ezer pályakezdő fiatal dolgozik az országban.

T.D

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.