Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Templomok, tornyok, terek Újbudán

Újbuda   |   2019, március 7 - 13:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jubileumi kiállítással ünnepli fennállását az idén tízéves 60+ Fotókör. A tárlatot Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban március 5-én.

A kerület nevezetes és kevésbé ismert részeit mutatják be jubileumi kiállításukon a 60+ Fotókör alkotói. Munkáikat öt tagú zsűri értékelte: a közös fotósétákon vagy egyénileg készített felvételek közül választották ki a legjobbakat. Az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban ezekből a fotókból nyílt kiállítás a minap, a képeket április 26-áig lehet megtekinteni a Kérő utca 3-ban.

A megnyitón fellépett az Újbuda Ezüstkar, megénekelték a tárlat témáit adó tornyokat, templomokat, épületeket. A megnyitó végén a Fotótanoda vezetője, Szalai Sándor tartott vetített előadást albániai útjáról.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.