Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Tavaszt ünnepeltek a Kossuth Gyermekotthonban

Újbuda   |   2015, május 21 - 14:41Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötödik alkalommal rendezték meg a Tavasz Ünnepét a Kossuth Lajos Gyermekotthonban. Az Őrmezei rendezvényen átadták a helyi Kossuth-díjat, melyet idén Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő kapott.

Ugrálóvár és vidám színpadi műsor várta az őrmezei Tavasz Ünnepre látogatókat. Az öt éve indított rendezvény célja, hogy ápolja a kapcsolatot a környéken élők és a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakói között. Az intézmény vezetősége minden évben elismeri azt, akik az adott évben a legtöbbet teszi gyerekekért. Az őrmezei Kossuth-díjat eddig Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő adta át, idén azonban ő lett a díjazott. Dóka Rita az otthon igazgatója elmondta, az a jubileumi díjat megérdemelten kapta Junghausz, mert odafigyel a gyerekekre és a sorsukat is egyengeti.

Az ünnepségre évről-évre egyre többen kíváncsiak a lakótelepről, a rendezvény összehozza a helyieket – mondta a képviselő. A programok között volt bűvészmutatvány, táncház, trambulin, legnagyobb sikere azonban az állatsimogatónak volt. A focitornára más gyermekotthonokból, többek között a Hűvösvölgyi és a Cseppkő Gyermekotthonból is érkeztek csapatok és a rendőrség is csatlakozott. - Velük szemben eddig alulmaradtak a Kossuthosok és a helyiek, idén azonban a gyermekotthon 16-18 éves fiataljai igen jól rúgják a bőrt. A körmérkőzések az ünnep előtti héten voltak és hamar kiderült, hogy a rendőrcsapat is legyőzhető – mondta Dóka Rita.

H.L.