Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Tavaszköszöntő futást rendeztek Gazdagréten

Újbuda   |   2018, március 26 - 15:10Nyomtatóbarát változatSend by email

Gyors, ám annál hatékonyabb bemelegítés után indították az első rajtot a gazdagréti hagyományos tavaszköszöntő futóversenyen. A sportrendezvényt idén hatodik alkalommal rendezték meg a Torbágy és a Frankhegy utcák közötti futópályán.

Hatodik alkalommal rendezték meg Gazdagréten a hagyományos tavaszköszöntő futóversenyt a Dzsungel Parkban. A Torbágy és Frankhegy utcák közötti futópályán elsőként a 2014 után született kislányok álltak rajthoz, főként anyukájuk vagy apukájuk kezét szorongatva. A startpisztoly eldördülése után azonban legtöbbjük minden erejét és igyekezetét összeszedve futott. A lányok után a kisfiúk következtek. A gazdagréti tavaszi nagy futás mintegy szezonnyitó rendezvényként funkcionál – mondta Király Nóra alpolgármester. Bár a március 25-ei sporteseményen hideg volt az idő és az óraátállítás miatt egy órával mindenki kevesebbet aludt, idén is sokan eljöttek. Király Nóra hangsúlyozta, évről évre növekszik a részt vevők száma és Újbuda sokat tesz azért, hogy rendszeres mozgásra késztesse a lakókat. A kerület a futópályák, kültéri fitneszparkok hazája.

Az évek óta megrendezett tavaszi futóversenyen a versenyzők között sok-sok ajándékot és nyereményt osztottak ki az egészséges életmódra ösztönözve. Minden résztvevő emléklapot, müzlit, almát és egy tányér bolognai makarónit kapott.

T. K.