Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Tavaszköszöntő futást rendeztek Gazdagréten

Újbuda   |   2018, március 26 - 15:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gyors, ám annál hatékonyabb bemelegítés után indították az első rajtot a gazdagréti hagyományos tavaszköszöntő futóversenyen. A sportrendezvényt idén hatodik alkalommal rendezték meg a Torbágy és a Frankhegy utcák közötti futópályán.

Hatodik alkalommal rendezték meg Gazdagréten a hagyományos tavaszköszöntő futóversenyt a Dzsungel Parkban. A Torbágy és Frankhegy utcák közötti futópályán elsőként a 2014 után született kislányok álltak rajthoz, főként anyukájuk vagy apukájuk kezét szorongatva. A startpisztoly eldördülése után azonban legtöbbjük minden erejét és igyekezetét összeszedve futott. A lányok után a kisfiúk következtek. A gazdagréti tavaszi nagy futás mintegy szezonnyitó rendezvényként funkcionál – mondta Király Nóra alpolgármester. Bár a március 25-ei sporteseményen hideg volt az idő és az óraátállítás miatt egy órával mindenki kevesebbet aludt, idén is sokan eljöttek. Király Nóra hangsúlyozta, évről évre növekszik a részt vevők száma és Újbuda sokat tesz azért, hogy rendszeres mozgásra késztesse a lakókat. A kerület a futópályák, kültéri fitneszparkok hazája.

Az évek óta megrendezett tavaszi futóversenyen a versenyzők között sok-sok ajándékot és nyereményt osztottak ki az egészséges életmódra ösztönözve. Minden résztvevő emléklapot, müzlit, almát és egy tányér bolognai makarónit kapott.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.