Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 29. csütörtök, Anonymus

Tavaszi kórusverseny volt a Szent Imrében

Újbuda   |   2014, április 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Közel húsz kerületi iskola kórusa vett részt idén a Szent Imre Gimnáziumban rendezett Újdudai Tavaszi Hangversenyen. A rendezvényen az idén 90 éves Kossuth-, Liszt- és Erkel-díjas zeneszerzőt, Szőnyi Erzsébetet is felköszöntötték, valamint elismerték a kiemelkedő kórusteljesítményt és karvezetői munkát is.

Újbuda valamennyi iskolai kórusa részt vett a sokéves hagyományra visszatekintő Újbudai Tavaszi Hangversenyen. A rendezvénynek a Szent Imre Gimnázium adott helyet, melynek dísztermében mérték össze tudásukat a kerület általános és középiskolai kórusai. Az Újbudai Pedagógiai Intézet rangos találkozóján közel 20 énekkar és több mint 900 gyerek szerepelt.

A rendezvényen 90. születésnapja alkalmából köszöntötték a Kossuth-, Liszt- és Erkel-díjas zeneszerző-karvezető Szőnyi Erzsébetet. A neves zenepedagógus tiszteletére a gyerekek összkara és a kerületi pedagóguskórus énekelt.

A kerületi iskolai kórusok előadását szigorú zsűri értékelte, a legjobban szereplő intézmények énektanárait és kórusvezetőit munkájukért elismerésben részesítették.

- A hangverseny megmutatta, hogy gyermekkórusaink a profikhoz közelítő teljesítményt nyújtottak, ami azért is nagy eredmény, mert iskolai körülmények között nehéz ilyen színvonalat elérni - mondta az egyik szervező.

T.D. - ÚjbudaTV