Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Társadalmi egyeztetés a 7-es, a 33-as buszcsalád és Dél-Buda tömegközlekedéséről

Újbuda   |   2015, október 28 - 09:30Nyomtatóbarát változatSend by email

Társadalmi egyeztetés indul a 7-es és a 33-as buszcsalád, valamint Dél-Buda tömegközlekedésének tervezett változásaival kapcsolatban. A Budapesti Közlekedési Központ november 10-éig várja a Nagytétényben, Budatétényben, Budafokon, Albertfalván, Kelenföldön, Lágymányoson, a Belvárosban, Zuglóban és az Újpalotán élők és a környék járatait használók véleményét, észrevételeit. A módosítási tervek megismerésére és a véleményezésére a www.bkk.hu/te/del-buda oldalon van lehetőség.

A tavaly tavaszal átadott M4-es metró jelentősen átalakította a közlekedési szokásokat Dél-Budán, ám a megújult felszíni hálózaton – ideiglenes jelleggel – megmaradtak a metróátadás előtti hagyományos közlekedési irányok  - állítja a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság az elmúlt időszakban több alkalommal végzett utasszámlálást és komplex forgalomfelvételt az érintett vonalakon, melyek alapján – a megváltozott utazási szokásokkal összhangban – kidolgozta javaslatát, amit társadalmi egyeztetésre bocsát. A változtatásban a 7E, a 33-as, a 103-as, a 103A (új járat), a 101-es, a 101E (új járat), a 107-es, a 114-es, a 133-as, a 203E (új járat), a 213-as, a 214-es és a 233-as járat érintett.

Változások a 7-es és a 33-as autóbuszcsalád közlekedésében

- Nagytétény és Budatétény térségéből Pest felé bővülnek a közvetlen közlekedési kapcsolatok. A 22. kerületből a 133-ason kívül új gyorsjárattal, a meghosszabbított útvonalú 33-as járattal is el lehet majd jutni a pesti belváros felé.

- A 33-as járat átveszi a 107-es és a 233-as járat szerepét.

- A 7E gyorsjárat hétköznap a reggeli és délutáni csúcsidőszakban, illetve napközben sűrűbben közlekedik majd.

- A 133-as járat útvonala az Egyetemváros térségében módosul: a Bogdánfy utcában, a Petőfi híd budai hídfőjénél, illetve a Műegyetem rakparton új megállóhely létesül, így a legforgalmasabb időszakokban bővül az egyetemi épületek közösségi közlekedési kiszolgálása.

Változások Lágymányos és Kelenföld térségében

A 103-as busz meghosszabbítva közlekedik majd, a Budafoki út–Hengermalom út csomóponttól a Budafoki úton át a Móricz Zsigmond körtérig jár.

- A kerületközponti eljutási lehetőségek fejlesztése és a Szent Imre Kórház metrókapcsolatának javítása érdekében a 114-es, a 213-as és a 214-es autóbusz belső végállomása a Móricz Zsigmond körtérre kerül.

- A 213-as busz mellett a 214-es járat is a Fehérvári út–Kondorosi út–Tétényi út útvonalon közlekedik majd.

Változások Budafok-Tétény térségében

A 101E (mai 101-es) járat sűrítéseként, 203E járatszámmal új járat indul a legforgalmasabb időszakokban Donát-hegy térségéből a Balatoni úton át az M4-es metró végállomásáig, Kelenföld vasútállomásig.

- A Rózsakert utcai lakótelep kedvező kiszolgálása érdekében, a 233-as járatot helyettesítve a 214-es járat útvonala módosul. A 214-es autóbusz a továbbiakban nem érinti az Ispiláng utca végállomást, helyette a Rózsakert utca – VII. utca – Dózsa György út hurokútvonalat járja be.

A véleményezésre és a javaslattételre november 10-ig van lehetőség a www.bkk.hu/te/del-buda oldalon.