Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Tapasztalt szakemberek segítik a fiatal vállalkozókat a társadalmi felelősségvállalás jegyében

Újbuda   |   2016, március 10 - 08:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Spin-Off Klub legutóbbi találkozóján a BossConnect Mentor Program résztvevői osztották meg tapasztalataikat a cégvezetés jogi és üzleti útvesztőiről. Az est során tanácsot adtak a sikeres vállalatvezetéshez, az üzleti szemlélet gyors elsajátításához és a kapcsolatrendszer kiépítéséhez is.

Az ország legnagyobb, társadalmi célú mentor szervezete, a BossConnect Mentor Program, cégvezetők személyes tapasztalat-átadásával támogatja a tehetséges fiatalok vállalati karrierjét, induló vállalkozásaik sikerességét. A mentorok (vállalkozók, nagyvállalati felsővezetők, coach-ok) társadalmi elkötelezettségből, ingyenesen vesznek részt a programban.

Az újbudai Spin-Off Klubban Palánkai Gábor cégépítési szakember, üzleti mentor elmondta, több lehetséges módja van annak, hogy kisegítsék azt, aki eltévedt saját üzleti életének útvesztőjében. A mentorálás során – a stratégiai tervezés területén – Palánkai és kollégái olyan kérdések megválaszolásához adnak segítséget, mint például mennyire tűnik működőképesnek a fiatal vállalkozó üzleti modellje egy tapasztalt külső szakember számára; milyen lehetséges irányokba fejleszthető egy cég vagy ötlet; hogyan érhető el hatékonyan a célcsoport; mennyire gyakorlatias és mennyire alapos az üzleti terv; hogyan lehet adót optimalizálni.

A program célja, hogy minél szélesebb körben, országosan is hozzáférhetővé tegyék a pályakezdő fiatalok számára azt a gyakorlati és testre szabott üzleti know-how-t, amit a tehetségük kibontakoztatásához az iskolában vagy a családban nem tudnak megszerezni.

T. K.