Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 23. hétfő, Dezső

Tanösvény, ahogy a gyerekek látják

Újbuda   |   2017, november 13 - 14:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az önkormányzat Zsombolyai utcai épületének dísztermében tartották az idei multimédiás verseny eredményhirdetését. Ugyanezen a rendezvényen tartották az állatok világnapjára kiírt pályázat díjátadóját is november 9-én.

Óvodásokkal és iskolásokkal telt meg az önkormányzat díszterme november 9-én, a gyermekeket Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte. Az idei multimédiás versenyre környezetvédelmi témájú pályaművel lehetett nevezni, a legjobbakat a helyszínen zsűrizték és díjazták a kerület vezetői. A legkisebbek még az állatok világnapján kapták feladatként, hogy mutassák be, milyen szerintük az igazi madárbarát kert. A feladatot kreatívan oldották meg, a legjobb alkotásokat ki is állították a nagyteremben. A díjakat Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester adta át a Kerület Napja rendezvénysorozat keretében.

A versenyre nagyobb diákok is pályázhattak, nekik vegy egy meglévő kerületi tanösvényt kellett bemutatniuk, vagy tervezhettek egy sajátot valamely kerületi helyszínre. A tanulók multimédiás prezentációval tették érdekesebbé előadásukat. Munkáikat szakmai zsűri értékelte, a zsűri elnöke Jankó István önkormányzati képviselő volt.
A multimédiás verseny célja volt, hogy felhívja a figyelmet a környezet védelmére, lehetőséget adjon a gyerekeknek előadókészségük, szóbeli kommunikációjuk fejlesztésére, miközben elmélyítik tudásukat a multimédiás eszközök használatakor. A rendezvény fővédnöke Simicskó István országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszter és Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere volt.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Streetball kupa Gazdagréten  

Idén első alkalommal kerül megrendezésre az Újbudai Streetball Fesztivál, melynek első állomása Gazdagrét volt a május 14-ei hétvégén. A viadalon nyolc csapat vett részt kettő korosztályban, és a nyárias napsütésben igazi közösségépítő, öröm kosárlabda zajlott a pályákon. A második állomás Őrmezőn volt, május 22-én, és a sorozat a Bikás parkban zárul május 29-én. A rendezvény szervezői Újbuda Önkormányzata, a Gazdagréti Közösségi Ház, a Kaptár, és az Újbuda Sportjáért. A streetball­sorozat fővédnöke Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.