Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Tanévzáró a Petőfi iskolában

Újbuda   |   2019, június 20 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte a tanulókat, szülőket és a pedagógusokat a kerületi központi tanévzáró ünnepségen az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában.

 

– Az iskolának az a feladata, hogy a kérdezést természetes és leküzdhetetlen szokásunkká tegye – idézte Örkény István szavait a tanévzárón a polgármester. Hoffmann Tamás arra biztatta a gyerekeket, hogy merjenek kérdezni, mert így tudják növelni tájékozottságukat, tudásukat. Egyúttal gratulált a diákoknak az eredményes szereplésükhöz a tanulmányi versenyeken, amelyeken évről évre egyre többen indulnak.

A Petőfi iskolában a ballagást is most tartották, az ünnepségen elbúcsúztatták a nyolcadik osztályos diákokat is. Pereszlényiné Kocsis Éva igazgató a tanévet értékelő beszédében kiemelte a tanulók jó szereplését a tanulmányi versenyeken, és arról is beszélt, hogy megújult az intézmény tornacsarnoka, és egy okostantermet is átadtak.

Az ünnepségen a polgármester jutalomban részesítette a legjobban teljesítő tanulókat. Átadta az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő okleveleit is, amelyeket a több évtizeden át végzett kiemelkedő tanítói, szakmai, pedagógiai munkájukért kaptak Bollókné Madarász Márta, Tóthné Erdei Erzsébet és Varga Éva pedagógusok.

(D. B. S.)