Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Tanévnyitó az intézményvezetőknek

Újbuda   |   2017, szeptember 7 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerületi iskolák igazgatóinak tartottak évnyitó ünnepséget az Önkormányzat dísztermében, ahol a 2017/18-as tanév legfontosabb feladatait és változásait összegezték Újbuda vezetői.

Az iskolakezdés nemcsak a diákoknak, hanem a pedagógusok számára is meghatározó. - Az új tanév saját gyermekkorunkat is idézi. Mi is voltunk diákok, és rengeteg emléket őrzünk ezekről az évekről. Legkedvesebb tanítók nemcsak a tanulmányi előremenetelt vették figyelembe, hanem a jellem kialakulására is nagy hatással voltak. Hiszen az igazán jó tanárok nemcsak tudást adnak, hanem személyiségükkel is mély benyomást tesznek ránk - fogalmazott Simicskó István honvédelmi miniszter, aki szerint a pedagógusokon azért is nagy a felelőség, mert az oktatáson túl a gyermekek jellemformálása is az ő vállukat nyomja. A politikus örömét fejezte ki, hogy Újbudán olyan intézményi háttér működik, ami képes ellátni ezt a feladatot. Az országgyűlési képviselő arra is kitért, hogy az életpálya-modell bevezetésével a tanárok helyzete egyre stabilabb, idén szeptembertől pedig további 3,4 százalékos bérnövekedésre számíthatnak a pedagógusok.

Hoffmann Tamás polgármester hozzátette, a kerület is igyekszik olyan pluszokat adni az intézményeknek, amelyek maradásra késztetik a legjobb szakembereket. Az infrastruktúra is fejlődik; a nyár folyamán számos épületet újítottak fel, energiahatékonysági beruházások, férőhelybővítések, intézmény korszerűsítések valósultak meg, amelyek - szerinte - lehetővé teszik a magas szintű szakmai munkát. A kerület polgármestere hangsúlyozta: a demográfiai változások miatt újabb struktúrát kell kialakítani, hogy az új lakóparkok közelében is „olajozott” legyen az oktatás-nevelés. Úgy véli, ezért a férőhelyek bővítésére és átcsoportosítására is nagy hangsúlyt kell fektetnie az önkormányzatnak.

Az intézményvezetők tanévnyitóján Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató közreműködésével köszöntötték Beleznay Andort a Petőfi Sándor Általános Iskola egykori pedagógusát 85. születésnapja alkalmából, majd gratuláltak azoknak az intézményvezetőknek, akik újabb öt évre kaptak igazgatói megbízatást a kerületi iskolák irányítására. A Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium élére Bánáti Istvánt, a Kelenvölgyi Általános Iskola élére Benis Andreát, az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola élére Homolay Károlyt, az Újbudai József Attila Gimnázium élére Juhász Andrást, az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola élére dr. Pereszlényiné Kocsis Évát választották.

K. A.