Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Talpra magyar! - közel százan a színpadon

Újbuda   |   2018, február 22 - 12:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 15-én mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára készülő új rockmusicalt, a Talpra magyart. Az előadásban a Petőfi Musical Stúdióból indult Varga testvérek, valamint édesapjuk Varga Miklós is szerepel.

A Talpra magyar! fellépői között a legismertebb és legtehetségesebb hazai énekesek is hallhatóak lesznek, a főbb szerepekben Détár Enikőt, Egyházi Gézát, Kiss Ramónát, Oláh Ibolyát, Xantus Barbarát, Varga Miklóst és Vastag Tamást láthatja a közönség.
A darab rendezője Szurdi Miklós, Topolcsányi Laurával közösen alkotta meg a rockmusicalt, a koreográfus Bakó Gábor, a díszlettervező Bátonyi György.

Az előadás új szempontból mutatja be a szabadságharc eseményeit: az első felvonásban Jellasics és Windisch-Grätz elfoglalja Pestet, a kormány és a Nemzeti Színház társulata pedig Debrecenbe menekül. A második felvonás már 1849 nyarán játszódik, amikor a főhősök, a színészek Szegedre kénytelenek távozni.
Szurdi Miklós elmondta: Mátyássy Szabolcs személyében tökéletes zeneszerzőt találtak a különleges történethez, így biztos abban, hogy az ünnepi előadásra érkezők elégedettek lesznek. Olyan rockmusical megalkotása volt a céljuk, amely zenei és tartalmi minőségében hosszútávon sikeres, amely beírja magát a magyar zenetörténetbe – mondta.

Az előadás fellépői közül Varga Szabolcs és Varga Vivien a XI. kerületi Petőfi Musical Stúdióban kezdte pályafutását, most édesapjukkal, Varga Miklóssal együtt szerepelnek a zenés darabban. Az énekes egy iskolaigazgatót alakít a musicalben, Vivien és Szabolcs pedig – ahogy a valóságban - a színpadon is egymás ikertestvérei lesznek. A 18 dalból álló előadást, amennyiben sikeres lesz, szívesen bemutatnák több magyarországi városban is.

D. B. S.