Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. vasárnap, Kornél, Soma

Születésnapot ünnepeltek a Törcsvár utcában

Újbuda   |   2018, november 6 - 11:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyvenöt éve működik óvoda a Sasadi Óvoda Törcsvár utcai telephelyén. Az évforduló alkalmából tartott ünnepségre az intézmény korábbi vezetőit is meghívták.

A Sasadi Óvoda Törcsvár utcai telephelye eddig három alkalommal nyerte el az Újbuda Zöld Óvodája címet, nemrég pedig az Örökös Zöld Óvoda rangra is pályáztak. A környezettudatosságra, hagyománytiszteletre nevelő intézmény az egyik legkorábban alapított óvoda Újbudán. Az évforduló alkalmából Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte az ünneplőket. Elmondta, hogy az épület energetikai korszerűsítése befejeződött, de további fejlesztésekre is szükség lesz. Ennek keretében a jövőben két új csoportszobával bővül az óvoda, és a tornatermet is kibővítik.

A polgármester Molnár László alpolgármesterrel és Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgatóval együtt tekintette meg az intézményt és vett részt az évfordulón, amelyre a gyerek szüleikkel közösen készültek.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kutyakötelességek kutyásoknak  

Újbudán több ezer kutyatulajdonos van. Kedvenceik érdekében és saját érdekükben is be kell tartani néhány alapszabályt, hogy békében éljenek környezetükkel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.