Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Sztárokkal kezdték a tanévet a Pető Intézetesek

Újbuda   |   2017, szeptember 7 - 10:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hetedik alkalommal tartottak jótékonysági motoros rendezvényt a Pető Intézet gyermekeinek. A Négy kerékről két kerékre elnevezésű eseményen mintegy 100 mozgássérült gyereket vittek motorozni „vad motorosok” Budapest utcáin.

A nagyszabású motoros felvonuláson részt vett Búza Sándor műsorvezető, Gianni televíziós műsorvezető, Harsányi Levente színész, műsorvezető, Kovács KOKO István világbajnok ökölvívó, Sebestyén Péter gyorsasági motorversenyző, Semmi-Kiss Tünde modell, motorversenyző, Szabó Győző színművész, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző és Tóth Roland színművész. Együtt mentek mintegy 100 motorossal, hogy idén is örömöt szerezzenek a gyerekeknek, és jól kezdődjön a tanév a kisdiákoknak.
- Jó élményt adni és évek óta visszatérni egy ilyen eseményre,ezzel életre szóló, de legalábbis a tanév végéig élő emléket adunk a gyerekeknek. Felszabadulnak, élvezik a motorozást a mozgásukban korlátozott kisgyerekek is – hangzott Semmi-Kiss Tünde, Harsányi Levente és Talmácsi Gábor egyöntetű véleménye.
A BRFK motoros szakosztályának köszönhetően az évnyitó motoroztatás idén is teljes biztonságban zajlott Budapest utcáin, a Groupama Biztosító az összes résztvevőt biztosította. Jelenlétével emelte a rendezvény színvonalát a Mentőmotor Alapítvány, amelynek segítő szolgálatait szerencsére nem kellett igénybe venni. A Budapest Tuk-Tuk jóvoltából az összes olyan mozgáskorlátozott gyerek motoron kezdheti a tanévet, aki kipróbálná ezt az extrém sportot, az intézeten belül maradt gyerekeket pedig a Honda-Safety Hungary vezetéstechnikai szimulátoraival, illetve a Hungaroring-Miniring kézműves játékaival szórakoztatták a szervezők.

T. K.