Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

Szorosabban együttműködne az önkormányzat a gyógyszerészekkel

Újbuda   |   2015, március 10 - 15:33Nyomtatóbarát változatSend by email

Küldöttgyűlést tartott az önkormányzat üléstermében a Magyar Gyógyszerészi Kamara Budapesti Szervezete. Az eseményen a szakmai előadásokon kívül szó volt a szervezet 2014. évi beszámolójáról, valamint az önkormányzat és a gyógyszertárak kapcsolatáról is.

- Fontos, hogy a gyógyszerészekkel a háziorvosokéhoz hasonló együttműködés, kommunikáció alakuljon ki – mondta Király Nóra egészségügyért felelős alpolgármester.Úgy véli, a patikusokra a prevencióban is jelentős szerep hárul, mivel az önkormányzatnak és az államnak egyaránt érdeke, hogy kevesebben kerüljenek betegellátásba, kevesebbet kelljen a betegeknek gyógyszerre, az államnak gyógyításra költenie.

A gyógyszertárak és az önkormányzatok közötti intézményes kapcsolatnak nincsen kötelezően előírt jogszabályi háttere, ezért az együttműködés a felek szándékán és kölcsönös jóakaratán alapul. Az elmúlt időszakban szorosabbá vált az együttműködés, a gyógyszerészek készen állnak arra, hogy az eddigieknél hangsúlyosabban vegyenek részt az önkormányzat egészségügyi ellátással kapcsolatos feladatainak megoldásában, helyi népegészségügyi programok szervezésében, valamint a lakosság egészséges életmódra nevelésében, a tájékoztatásban.

Dr. Hetényi László, a Budapesti Gyógyszerészi kamara elnöke szerint hasznos lehet a további együttműködés, mivel az önkormányzatnak komoly feladata a lakosság egyészségügyi megóvása. - Gyógyszertári szakemberek segítséget tudnak nyújtani a betegségek megelőzésében, szűrőprogramok szervezésében valamint az idősek gyógyszerellátásában - mondta.

H.L.