Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. szombat, Mátyás

Szombattól változik a közlekedési rend a Budaörsi úti építkezés körül

Újbuda   |   2016, március 2 - 11:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 5-én 18 órától várhatóan négy hétre átalakul a forgalmi rend az M1M7 autópálya bevezető szakaszán a Budaörsi úton épülő csomóponthoz kapcsolódóan.

A Budaörsi úti közlekedési csomóponthoz kapcsolódóan szombattól munkaterületté válnak, a városból kifele vezető oldalon, a szélső forgalmi sávok a Pannonhalmi úttól a Sasadi útig. Ezen kívül a projektterület teljes hosszában munkaterületet alakítanak ki a középső elválasztó sáv helyén, a forgalmi irányok között a zajvédőfal és folyókaépítési munkákhoz. Mindhárom kifele vezető sáv egymás mellett halad, a CBA előtt válik ki a Budaörsi út felé haladó sáv.

Lezárják a Pannonhalmi út és Bozókvár utca Budaörsi út felöli végét, ugyanakkor a Bozókvár utcában már szombat reggel 8 órától parkolási tilalom lép életbe. A Bozókvár utca kétirányúvá válik, a CBA parkolója végig megközelíthető marad. Nem változik a BKK és Volánbusz megállók elhelyezkedése, de kiegyenesedik a Budaörsi úton kifele vezető sáv vonalvezetése. Ugyancsak lezárják a Beregszász út Budaörsi út felöli végét.

Városközpont felé vezető oldalon a főpályán haladó sávok vonalvezetése kismértékben változik, a befelé az OMV benzinkút előtt, illetve a Balatoni út befonódásánál szegélyépítési munkák miatt kisebb elhúzásokat alakítanak ki. Változatlan marad a Balatoni út vonalvezetése és nem változik a BKK és Volánbusz megállók elhelyezkedése, kialakítása sem.

Újbuda