Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Szombattól új forgalmi rend lép életbe az M1-M7 bevezetőn

Újbuda   |   2015, október 29 - 14:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Január 30-án este 8 órától új munkaterületen kezdődik meg Budaörsi úti közúti csomópont építése. Az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán a Sasadi út és a Rahó utca között egy sáv az új munkaterület bal oldalán halad, míg a jobb oldalán két sáv vezet a centrum felé. Ez a forgalmi rend várhatóan hat hétig lesz érvényben.

Szombat este 8 órától az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán, a Sasadi út és a Rahó utca között új munkaterületen folytatódik a Budaörsi úti építkezés. Ezért a munkaterület bal oldalán egy sáv halad, míg a jobb oldalán két sáv vezet a centrum felé. Ugyanezen útszakasz kifelé haladó oldalán szintén három sávon lehet majd haladni, ebből egy sáv továbbra is a Budaörsi út felé vezet, míg kettő az autópálya felé. Az új, várhatóan 6 hétig érvényben lévő forgalmi rendet szombaton napközben alakítják ki, ebben az időszakban egy-egy sávot lezárnak.

A Balatoni úton közlekedők számára változást jelent, hogy a Boldizsár utca környékén ideiglenes útpályán haladhatnak majd, a Budaörsi út főpályájára tartva azonban továbbra is érvényben marad az elsőbbségadási kötelezettségük a felhajtás előtt.

A január 30-án estétől életbe lépő új forgalmi rendben a kifelé haladó oldalon a Rahó utca után megszűnik az autóbuszsáv. Az arra közlekedő járatok – az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 142-es, a 150-es, a 239-es, a 240-es, a 252-es, a 253-as, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B autóbusz – Sasadi út megállóját körülbelül 60 méterrel előrébb, a Sasadi úti kereszteződés elé helyezik át.

Újbuda