Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. szombat, Jolán, Vid

Szombattól érvényes a MÁV nyári menetrendje

Újbuda   |   2018, június 13 - 15:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több járatot és korszerűbb szerelvényeket közlekedtet az utazási igényekhez igazodó nyári vasúti menetrend szerint a MÁV-Start. A változásokkal esősorban a Balaton és a Velencei-tó térségére koncentrálnak.

Június 16-án lép életbe és augusztus 26-ig érvényes a MÁV-Start nyári menetrendje. A vonattal a Balatonra nyaralni indulóknak öt elemből álló nyári kedvezménycsomagot állítottak össze: Balaton-bérlet, Vakáció bérlet, peremidős kedvezmények a nyári balatoni vonatok egy részére, Balaton Card kedvezménykártyába foglalt vasúti kedvezmény és a dolgozói bérlet mellé váltható 33 százalékos kedvezményű menetjegy.

A Balatonhoz a menetrendi keresőben @ jellel jelölt vonatokra az online váltott, e-vonatjegyek esetében a már megszokott, peremidős (csúcsidőn kívüli) kedvezmény keretében 20 százalékos kedvezményt biztosít a vasúttársaság a pénztári árhoz képest. Ennek igénybevételéhez az utazási távolságnak el kell érnie legalább a 100 kilométert. Egyéb esetben az online vásárolt jegy a jegykiadó kioszkokból vagy automatákból 5 százalékos kedvezménnyel válthatók, az okostelefonon, laptopon, mobileszközön bemutatható e-vonatjegy használatáért 10 százalékos kedvezmény jár a pénztári árhoz képest.

A Budapesttől 45 kilométerre található Velencei-tóhoz a Z30-as és a G43-as jelzésű vonatok félóránként indulnak. A könnyebb és gyorsabb eljutás, illetve a kerékpárral utazók színvonalasabb kiszolgálása érdekében egyes Tekergő gyorsvonatok – melyek nagykapacitású kerékpárszállító kocsit is továbbítanak – Gárdonyon kívül Velencén is megállnak. A Balaton északi partjára utazó kerékpárosok számára a MÁV-START szintén a Tekergő gyorsvonatokat ajánlja, amelyek gyorsvonati pótjegy és kerékpárhelyjegy váltása nélkül vehetők igénybe. A Tekergőkön nagy kapacitású kerékpárszállító kocsik közlekednek, amelyekben 16-47 darab bicikli szállítható. A Kék Hullám és a Katica sebesvonatokat kerékpárhelyjeggyel lehet igénybe venni.

A biztonságos és komfortos kerékpárszállításon túl a MÁV-START kedvező árú jeggyel várja a bringásokat. A kerékpáros túrajeggyel az ország bármely területéről – a megtett távolságtól függetlenül – egységesen 420 forintért szállítható kerékpár a Balatonhoz, a Fertő tóhoz és a Tisza-tóhoz. A túrajegy érvénytartamán belül korlátlan számú kerékpárszállítást biztosít (oda és vissza irányban is) a Balaton-parton. Az utasnak természetesen rendelkeznie kell a megfelelő menetjeggyel, és esetenként a kerékpárhelyjeggyel is.

A teljes menetrend elérhető a www.mavcsoport.hu oldalon.